Τοποθέτησή μου για την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Ακολουθεί βίντεο με τις δράσεις της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ » σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο έρχεται να μας αφυπνίσει για ένα πρόβλημα που επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Europol το τελευταίο έτος τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης λόγω των μέτρων εγκλεισμού, αυξήθηκαν οι προσπάθειες πρόσβασης σε παράνομους ιστότοπους διακίνησης υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και οι προσπάθειες ενήλικων παραβατών να ξεκινήσουν επαφή με παιδιά μέσω κοινωνικών δικτύων και παράλληλα 70 εκ. φωτογραφίες & βίντεο παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά αναφέρθηκαν από εταιρείες τεχνολογίας.
Σκοπός μας είναι η ασφαλέστερη πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και η μείωση της έκθεσής τους σε περιεχόμενο που θέτει σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική τους ασφάλεια.
Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» έχει υλοποιήσει δεκάδες δράσεις σε όλη την Επικράτεια σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο διαδίκτυο.