Στο πρώτο χωριό πρόληψης και προαγωγής υγείας, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στην πλατεία Ευόσμου.

🔹Συμμετείχαμε παρουσιάζοντας τις καινοτόμες αλλαγές και τα πολλαπλά οφέλη, που εισάγει με τις ευεργετικές διατάξεις του, ο νέος νόμος για τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

🔹Η δράση μας φιλοξενήθηκε στο stand ενημέρωσης για την γυναίκα και την εξωσωματική γονιμοποίηση.

🔹Με τον νέο νόμο:

▪️Αυξάνεται το όριο ηλικίας στα 54 έτη.

▪️Επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάριά τους και να κάνουν χρήση αυτών, όποτε το επιθυμήσουν.

▪️Καταργείται η απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.

▪️Επιτρέπεται στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου ή συντρόφου.

▪️Διασφαλίζεται η δυνατότητα ατόμων, που πάσχουν από HIV, να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

▪️Διασφαλίζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη του φύλου τους και της προσωπικότητάς τους.

🔹Το Χωριό περιελάμβανε:
• Το σπίτι του Διαβήτη.
• Το σπίτι της Υπέρτασης.
• Το σπίτι της Διατροφής.
• Το σπίτι της Γυναίκας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
• Το σπίτι του Ανδρα.
• Το σπίτι της Άνοιας.
• Το σπίτι του Εθελοντισμού «Αντηρίδα».

🔹Συγχαρητήρια στους διοργανωτές καθώς μέσα από τέτοιες δράσεις το νοσοκομείο βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και στηρίζει τον άνθρωπο που ασθενεί, χωρίς καμία εξαίρεση ή αποκλεισμό προς όλους τους ανθρώπους.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία
#moh.gov.gr #υπουργείουγείας @thanosplevris #υποβοηθούμενηαναπαραγωγή