Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση συζητήσαμε με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου στο χώρο του τουρισμού.

📍Αναζητήσαμε τρόπους συνεργασίας για την ευρύτερη ενημέρωση των εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού, ώστε από κοινού να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξεργασίας ανηλίκων.
📍Αναφερθήκαμε στη δυνατότητα προώθησης των μηνυμάτων πρόληψης του φαινομένου μέσα από δράσεις προβολής του ελληνικού τουρισμού, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν μικροί και μεγάλοι πριν από την έναρξη των θερινών τους διακοπών.
📍Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου για την ευαισθησία της και τις χρήσιμες προτάσεις της για την προστασία των παιδιών.
📍Η διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ακόμα ισχυρότερο πλαίσιο για την παιδική προστασία.