Αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας να συμμετάσχω στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Παιδικής σεξουαλικής Κακοποίησης».

🖌Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης παρουσιάζοντας όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που βασίζονται στον κανόνα του εσώρουχου.

🖌Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί σε εκείνα τα σημεία του σώματός του, τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από εσώρουχα.

🖌Ως επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση κι Εκμετάλλευση αναφέρθηκα στους στρατηγικούς στόχους του σε βάθος πενταετίας :

• Η αναπροσαρμογή θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών.
• Η μετρήσιμη ποσοτική μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν και
• Η αύξηση των κρουσμάτων που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για να διερευνηθούν.


#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #counci-lofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης #8οΔημοτικόΣχολείοΚαβάλας