Ανταποκρίθηκα με χαρά στην πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας να συμμετάσχω στη διαδικτυακή ενημερωτική δράση με θέμα: «Πρόληψη της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων και Αντιμετώπιση του Φαινομένου».

🔹Ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων παρουσίασα στα μέλη της Ένωσης το 
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, που στοχεύει  στην πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, τη γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.
 
🔹Ως Συντονίστρια της Καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία, που μαθαίνουν στα παιδιά ότι το σώμα τους τους ανήκει και κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδειά τους.

🔹Η ενημέρωση όλων στο χώρου της Φιλοξενίας συντείνει στην κοινή προσπάθεια για την προστασία των ανηλίκων από τη σεξουαλική βία.
 
🔹Για την αντιμετώπιση του φαινομένου τοποθετήθηκε η κ. Κωνσταντίνα Κωστάκου, εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.