Ανταποκρίθηκα με ιδιαίτερη χαρά στην πρόσκληση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδίατρων Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια και μίλησα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Διερευνώντας το συναρπαστικό ταξίδι της σεξουαλικότητας: σύγχρονες αντιλήψεις και δεδομένα».

📍Ως Συντονίστρια της Καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου τα οποία μαθαίνουν στα παιδιά με απλό τρόπο, βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας τους.

📍Περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας. Μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας φυλής, κοινωνικής τάξης και θρησκείας.

📍 Συχνότατα ο δράστης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται. Ενδεχομένως να είναι ακόμη και κάποιο άλλο παιδί.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας