Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικης Αμυνας με το πρόγραμμα «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρωπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικης κακοποίησης, μίλησα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη.

📍Παρουσίασα όλα τα χρήσιμα μηνύματα των ενημερωτικών εργαλείων του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναφέρθηκα στους τρόπους πρόληψης του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης αλλά και στην κατάλληλη αντιμετώπιση των κρουσμάτων τονίζοντας πως όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλή και προστατευμένα από τη σεξουαλική βία.

📍Επισήμανα πως η ενημέρωση των παιδιών ξεκινά, από την ηλικία των 4 ετών με τον «Κανόνα του Εσώρουχου», δηλαδή τον κανόνα που διδάσκει στο παιδί να μη δέχεται ένα άγγιγμα στην περιοχή που καλύπτεται από το εσώρουχό του προσδιορίζοντας έτσι το «κακό άγγιγμα».

📍Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά πώς να βάζουν τα όριά τους, να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά ταυτόχρονα να σπάνε τη σιωπή τους εάν κάτι συμβεί.

📍Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Γρηγοριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #γενικό επιτελείο στρατού #424γσνε